Acum este Lun Dec 11, 2017 11:41 pm


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Retete utile
MesajScris: Mar Mar 01, 2011 11:40 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Supa-crema de ciuperci

O supa bogata si satioasa, desi ingredientul principal sunt ciupercile, care sunt sarace in calorii:

Reteta de baza e urmatoarea (si de aici poti merge mai departe), pentru cam 4-5 (?) litri de supa (se poate pune mai putin din toate, corespunzator):
- 1kg de carne cu os (eu puneam un pui intreg sau pulpe de pui, pt. ca si maduva din oase face supa ff gustoasa)
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina radacina (daca iti place, mie imi place f mult)
- 1 kg de ciuperci - champignioane :D , dar pentru un gust si mai pronuntat am adaugat in plus si cate o pungulita de ciuperci uscate - galbiori sau hribi, sau ce gasesti din alte tipuri de ciuperci (se gasesc pe la Carrefour)
- 1 ceapa mare
- 1-2-3 cartofi (daca vrei)
- optional: fierbi separat 1 pumn de fasole, sau 1 pumn de linte, sau naut, si le pasezi bine inainte de a le adauga in supa (se fierb separat pt. ca pot sa fiarba mai greu decat celelalte ingrediente si nu vrei sa ramana tari)
- poti adauga si o gulie, un ardei, ceapa verde, ori pasate cu celelalte ingrediente, ori lasate crude, taiate fasiute subtiri, ca la supele chinezesti, si puse la servirea supei deasupra, pentru un aspect frumos.

Se fierb ingredientele bine (in atat lichid cat sa le acopere, daca mai e nevoie mai adaugi spre sfarsit; ciupercile lasa si ele ceva lichid), se scot din lichid si se paseaza bine (le pasezi separat doar pentru usurinta, nu pt. altceva, ca sa te asiguri ca nu raman cocoloase; eu am folosit un mixer vertical). Eventual mai adaugi putin din lichidul in care au fiert, ca sa poti obtine un piure. Eu pasam si carnea dezosata, dar daca iti place poti sa o lasi intreaga.
Secretul sta in cantitatea de ciuperci, asta o sa faca supa groasa si cu gust pronuntat de ciuperci, foarte buna, minunata chiar.

Se adauga piureul inapoi in lichid si se condimenteaza cum iti place: sare, piper, chimen, cardamom, curry, usturoi (noi am incercat diverse combinatii si am obtinut o diversitate de gusturi)... verdeata (patrunjel, frunze de telina, frunze de gulie...)
Se mai da un clocot si e gata.
Trebuie sa aiba consistenta supelor crema de la plic, sau ca pasatul de malai. Poti sa mai reglezi cantitatea de lichid dupa ce faci prima supa, consistenta variaza in functie de ingrediente. Daca adaugi sau nu cartof, linte, naut, etc, supa e mai groasa, daca nu, e ceva mai subtire.
Se poate servi cu putina smantana sau iaurt, pentru o consistenta si mai buna.
Bafta!

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Ultima oară modificat de e-lili pe Vin Apr 29, 2011 7:41 pm, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Mie Mar 02, 2011 1:40 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
O alternativa la piureul de cartofi (care poate ca nu e pe placul copiilor dvs o bucata de vreme):
Piure de pastarnac, sau de morcovi, sau de telina, mazare, sau de orice alta leguma va place:

Puteti face mai multe feluri de piure, din legume diferite, in cantitati mici, de culori diferite, si le serviti in gramajoare una langa alta, ca sa arate foarte frumos si multicolor pe farfurie.

Se fierb 1-2 morcovi, 1-2 radacini de pastarnac, niste telina, un pumn de mazare congelata sau proaspata (pentru ca e mai verde si mai placuta). Pot fi fierte chiar impreuna, in foarte putina apa cu sare (ca sa nu se piarda prea multe minerale).

Dupa ce sunt fierte se scot din lichid si se paseaza separat fiecare. Se adauga la fiecare putin unt si putin ulei de masline sau un alt ulei cu gust pronuntat (de nuci, de seminte de struguri... - stiu ca pot fi scumpe, dar se consuma greu, iar o investitie in 2-3 feluri de uleiuri merita, pentru ca adauga un gust deosebit si sunt si sanatoase), putina sare, poate un pic de piper.
Puteti pune si un pic de chimen in piureul de pastarnac; un pic de mac in piureul de morcov; cateva frunze verzi de patrunjel, sau menta daca va place, un pic de marar in piureul de mazare...

Fiecare piure va fi de alta culoare si chiar de alt gust.

Se pot servi cu o friptura de orice fel sau chiftelute, de exemplu, si cu paine integrala.

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Mar 03, 2011 7:54 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Sep 21, 2010 11:17 am
Mesaje: 317
o reteta mai dietetica pentru supa de ceapa aveti? pe net am gasit cu ceva mai mult ulei si cu faina+cascaval


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Mar 03, 2011 8:04 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Si ciupercile au putine calorii. Poti adecva reteta de mai sus la gusturile tale. Pentru supa de ceapa se caleste putin ceapa intr-o lingura de ulei. La supa de ciuperci nu trebuie sa faci asta, si au si putina proteina (nu prea multa) care la tine este extrem de binevenita (stii de ce).

Poti fierbe toate legumele (care vrei tu) cam 15-20 de minute, pui sare, piper, le pasezi bine cu un mixer (ca sa devina ca o crema) si ideal ar fi sa le servesti cu o lingurita de iaurt - Activia de preferinta, sau smantana (stiu, o sa ai tendinta sa respingi asta, dar pana nu incerci ceva stii si tu ca nu ajungi nicaieri... te rog sa ai un pic de curaj, o sa-ti faca bine si asta e foarte important).
Ce zici? Vrei sa te sun, sa-ti tin pumnii?

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Ultima oară modificat de e-lili pe Vin Apr 27, 2012 12:12 am, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Mar 03, 2011 9:07 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Chiftelute de peste, care merg bine la pureul de legume de mai sus

Ies 12 chiftele (teoretic)

- 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 varf lingurita pudra de ghimbir
- 1 lamaie - numai coaja rasa
- 4 linguri suc de lamaie
- 700g file de cod fara piele (sau ce peste va place - si puteti sa pastrati si pielea ;) ), taiat cubulete
- 1 ou, batut
- 1 ardei mic iute
- jumatate de legatura de ceapa verde, taiata marunt
- 2-3 ramurele de coriandru proaspat sau jumatate de lingurita uscat
- sare dupa gust

Se pun intr-un robot de bucatarie toate ingredientele (sau se amesteca bine), pana se obtine o compozitie cat de cat omogena, ca pentru chiftele.
Se ia cu o lingura putina compozitie, se formeaza 12 chiftele, care se dau prin putina faina.
Se pun la rece pentru 30 de minute.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc usor 3-4 minute pe fiecare parte. Cred ca merg si fierte in apa clocotita cu sare.

Se servesc cu piure (de legume, de catofi) si putina lamaie, sau salata de castraveti. Nu uitati sa puneti alaturi si paine integrala, eventual prajita.

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Ultima oară modificat de e-lili pe Lun Oct 17, 2011 12:06 am, modificat de 2 ori în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Mar 03, 2011 9:17 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Pate de macrou afumat (sau orice alt peste, de fapt)

- o legatura verdeata (ceapa verde, sau patrunjel, sau leurda, sau ce va mai trece prin cap)
- 225g fileu de peste afumat
- 100g branza moale (de care vreti)
- 5 linguri iaurt (de care vreti - de preferat nu prea apos, ci mai consistent, mai legat)
- 1 lingurita hrean frecat ca o crema (sau pur si simplu ras)

Se amesteca bine toate ingredientele, de preferinta intr-un mixer, pentru omogenizare buna. Se serveste pe paine prajita, cu o salata eventual, ca felul intai, aperitiv sau gustare.

Poate fi folosit si la umplut ardei, rosii, cartofi copti... mmmmmm, excelent!

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Mar 03, 2011 10:02 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Pate de vinete (si ele au putine calorii)

- 1 vanata mica
- sare grunjoasa
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 200 g rosii decojite, stoarse de zeama si tocate marunt (sau din conserva, scurse bine)
- 1 lingura pasta de tomate
- 225g branza cremoasa
- 3 linguri coriandru proaspat, tocat (sau 1 lingura coriandru uscat)

Se taie vanata cuburi.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga vanata si usturoiul, se calesc impreuna 10 minute, pana cand amestecul se deschide la culoare.
Se adauga, amestecand, rosiile si pasta de tomate si se calesc inca 10 minutepana la ingrosarea compozitiei.

Se lasa sa se raceasca usor, apoi se adauga branza cremoasa si coriandrul. Se mixeaza pana la omogenizare.
Se poate pastra intr-un borcan la frigider pantru maxim 3 zile.
Se serveste pe paine prajita (de preferinta) si salata, ca aperitiv, gustare sau felul 1.

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Ultima oară modificat de e-lili pe Vin Mar 18, 2011 12:20 am, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Vin Mar 04, 2011 10:59 am 
Neconectat

Membru din: Mar Sep 21, 2010 11:17 am
Mesaje: 317
e-lili scrie:
Chiftelute de peste, care merg bine la pureul de legume de mai sus

Ies 12 chiftele (teoretic)

- 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 varf lingurita pudra de ghimbir
- 1 lamaie - numai coaja rasa
- 4 linguri suc de lamaie
- 700g file de cod fara piele, taiat cubulete
- 1 ou, batut
- 1 ardei mic iute
- jumatate de legatura de ceapa verde, taiata marunt
- 2-3 ramurele de coriandru proaspat sau jumatate de lingurita uscat
- sare dupa gust

Se pun intr-un robot de bucatarie toate ingredientele (sau se amesteca bine), pana se obtine o compozitie cat de cat omogena, ca pentru chiftele.
Se ia cu o lingura putina compozitie, se formeaza 12 chiftele, care se dau prin putina faina.
Se pun la rece pentru 30 de minute.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc usor 3-4 minute pe fiecare parte. Cred ca merg si fierte in apa clocotita cu sare.

Se servesc cu piure (de legume, de catofi) si putina lamaie, sau salata de castraveti. Nu uitati sa puneti alaturi si paine integrala, eventual prajita.



cred ca merg si coapte in cuptor..daca vrem sa evitam partea cu prajitul


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Vin Mar 04, 2011 11:59 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Asa e, multumesc de sugestie. @};-

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Vin Mar 18, 2011 11:41 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Sep 21, 2010 11:17 am
Mesaje: 317
Tyrokafteri:

branza feta (eu am luat ceva foarte asemanator cu feta si foarte cremoasa+hochland light )
ardei iute verde sau rosu
ulei de masline

se piseaza branza cu furculita sau cu blenderul(cea hochland am bagat-o la blender iar cealalta fiind cremoasa am amestecat-o la sfarsit)

in blender se mai pune putin ulei de masline (eu am uitat de el ) si ardeiul (in functie de cat de picanta o doriti) taiat cubulete apoi am am amestecat totul cu cea cremoasa.

este dementiala goala..pe paine ..pe orice. sau umplutura pt rosii/ardei etc.



Tzatziki:

un castravete
usturoi(in functie de cat de iute doriti)
iaurt
marar

castravetele se da pe razatoarea mare (eu am experimentat: jumate ras, jumate taiat cubulete mici)
se ameste ca cu usturoiul pisat si cu iaurtul
la sfarsit se pune mararul taiat maruuunt (din pacate, azi in piata era criza de marar asa ca am folosit la plic-din fericire, aveam unul foarte proaspat care arata ca cel natural.maine pun si natural-nu strica!)

se poate manca pe post de sos la salata, garnitura, pe paine sau pur si simplu :D


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron