Acum este Vin Noi 24, 2017 7:45 pm


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Sep 02, 2012 8:58 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Apropo de ce ai postat, Lunna, uite ce mi-au trimis niste prieteni de pe FB:

De pe contul celor de la Visit Bicaz http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 549&type=1

"Budinca de dovlecei,morcovi si branza...
Eu am folosit asa,2 dovlecei potriviti de mari,un morcov,200 g branza,100ml lapte,100g faina,2 oua,jumatate de plic praf de copt,sare,piper si ceva iute..Am curatat dovleceii de coaja si le-am scos samburii,voi daca aveti dovlecei mici,nu mai e nevoie sa-i curatati de coaja...asa,i-am taiat felii cu ajutorul razatoarei,am dat morcovul pe razatoarea mare, am adaugat branza si am amestecat totul cu compozitia de lapte,faina,praful de copt,oua si un pic de unt topit,cam 20 de g de unt....totul am pus intr-o tava unsa cu unt,nu am avut hartie de copt,insa va sfatuiesc asa sa faceti voi ,ca-i mai comod:)....asa,inainte de a o baga la cuptor,am presarat un pic de parmezan deasupra si la cuptor circa 1 ora,la 150-170 de grade...o tineti pana se rumeneste frumos...de preferat e s-o taiati cand e rece,calda e destul de moale,insa la mine s-a mancat direct din tava:)...POFTA BUNA !!"

Aveti la ei pe link si poze frumoase, si cum au facut.
Pun si aici una:


Fişiere ataşate:
budinca-dovlecei-morcovi.jpg
budinca-dovlecei-morcovi.jpg [ 39.82 KiB | Vizualizat de 1024 ori ]

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Sep 02, 2012 11:12 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 03, 2011 7:14 pm
Mesaje: 1297
bun! apetisant, doamna Lili!

aseara am facut clatite de dovlecei reloaded :)) adica, pe langa dovlecei, am mai pus jumate de ceapa taiata marunt, usturoi ras, ardei gras taiat marunt (adica ce am mai gasit prin frigi). s-au mancat repede si cu pofta :d


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Sep 02, 2012 11:19 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Uof! Poate n-o sa-ti vina sa crezi, dar eu, la aceasta ora din noapte, gatesc - de asta nici nu sunt in pat, astept sa fie gata ce am la cuptor si nu se mai face odata (un pilaf de curcan ce s-a vrut "la minut" si s-a transformat in "la juma' de zi" /:) )... Curcan batran! :-W
Pai daca aveam eu dovlecei nu faceam mai degraba ceva din ei? Altadata sa ma invat minte si sa pun in aplicare retetele de aici, ca sunt si rapide si extraordinare!

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Lun Sep 03, 2012 12:15 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 03, 2011 7:14 pm
Mesaje: 1297
sincer? si eu ma gandeam sa fac la fel :d vream sa fac niste dovlecei pane pt colega de casa, care a muncit toata ziua. daca clatitele s-au terminat..si mancare nu am mai apucat sa fac :-p

pofta mare la curcan! :-*


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Joi Sep 06, 2012 8:48 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Inca o reteta rapida si usoara, desi e un burger de peste: http://www.blogculinar.ro/burger-somon- ... ocado.html

Cred ca merge din orice fel de peste si observati ca e pe acolo si un link catre niste burgeri de vinete si feta, ca alternativa.
Eu abia astept sa fac din amandoi.
Fişiere ataşate:
burger-somon.jpg
burger-somon.jpg [ 100.61 KiB | Vizualizat de 1014 ori ]


Ingrediente:

Pentru burgeri:
5-600g file de somon
1 lingura marar tocat
1 lingura patrunjel tocat
2 felii paine mai veche
1 galbenus
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita sos soia
1 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita sare
putin piper
Pentru sosul de avocado
1 avocado
2-3 linguri creme fraiche (sau smantana)
1 varf sare
1/2 lingurita zeama de lamaie
Pentru ceapa marinata
1 ceapa
1/2 lingurita sare
1/2 lamaie
1 varf de paprika
Pentru montarea burgerilor
frunze de spanac sau rucola
6 chifle
3-4 castraveti murati

Preparare:

Taie ceapa pestisori si amestec-o cu zeama de lamaie, sarea si paprika. Las-o la marinat.
Asigura-te ca somonul nu are oase, inlatura-i pielea si paseaza-l intr-un robot de bucatarie. Muta carnea tocata intr-un castron.
In acelasi robot, pune feliile de paine rupte in cateva bucati si macina-le pana devin firimituri.
Combina firimiturile de paine cu carnea de somon si adauga restul ingredientelor: usturoiul, mararul, patrunjelul, galbenusul, sosul de soia, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Formeaza 6 chiftele din compozitie si aplatizeaza-le.
Prajeste-le in putin ulei de masline, cam 3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc putin. Alternativ, le poti coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 10-15 minute.
Pentru sosul de avocado, scobeste miezul de la avocado, taie-l cubulete si stropeste-l cu putina zeama de lamaie. Paseaza-l si amesteca-l cu putina smantana pana obtii o consistenta cremoasa; adauga sare dupa gust.
Taie chiflele in jumatate, rumeneste-le putin intr-o tigaie fara ulei. Monteaza burgerii cu frunzele de salata, somonul, feliile de castraveti murati, sosul de avocado si ceapa marinata. Enjoy!

Si burgeri de vinete si feta, tot de la linkul de mai sus:

Ingrediente:

Pentru burgeri:
3 vinete mari (vezi Note*)
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 galbenus
1 cana pesmet sau firimituri de paine
1/2 lingurita paprika
1 lingurita mix italian de ierburi sau chimion
2 lingurite patrunjel tocat
1 lingurita menta tocata
180g feta
6-8 chifle
cateva felii de rosii si frunze de salata, pentru garnisit
2-3 linguri faina
ulei de masline
sare, piper
Pentru sosul de avocado:
2 avocado
2-3 linguri creme fraiche
1 lingurita zeama lamaie
sare, piper
1 lingura busuioc tocat

Preparare:

Daca vinetele sunt mari, taie-le felii mari, presara sare peste ele si lasa-le 30 minute pentru a scapa de gustul amar al cojii. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 180°C.
Taie vinetele felii si intinde-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-le cu putin ulei vegetal, condimenteaza-le cu niste sare si piper si lasa-le la cuptor 30-40 minute.
Pentru sos, amesteca avocado taiat cubulete cu sucul de lamaie, creme fraiche pasand cu furculita avocado-ul. Adauga sare si piper dupa gust si tine sosul la rece pana servesti burgerii.
Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline 2 minute, apoi adauga usturoiul tocat pentru 30 secunde. Cand vinetele s-au copt, pastreaza 4-5 felii iar pe restul paseaza-le intr-un robot de bucatarie alaturi de ceapa si usturoi.
Adauga pesmetul, branza feta, condimentele si paseaza-le in robot pret de 30 secunde. Scoate compozitia intr-un castron, adauga cele 4-5 felii de vinete tocate grosier (pentru textura), galbenusul si eventual niste pesmet sau firimituri de paine daca vezi ca burgerii nu-si pastreaza forma. Adauga sare si piper la sfarsit, dupa gust.
Formeaza burgeri din compozitie si tavaleste chiftelele aplatizate prin faina. Incalzeste intr-o tigaie putin ulei de masline si prajeste burgerii cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Serveste burgerii cu niste frunze de salata, felii de rosii si sosul de avocado. Enjoy!

Note/observatii:

Eu am avut 3 vinete mai subtiri, asa ca am adaugat si o bucata de zucchini galben la amestec. Reteta originala contine maioneza in plus si mai mult pesmet in compozitie. Cred ca varianta mea e mai lejera :)


Fişiere ataşate:
burgeri-vinete.jpg
burgeri-vinete.jpg [ 120.71 KiB | Vizualizat de 1014 ori ]

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Vin Sep 07, 2012 12:14 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 03, 2011 7:14 pm
Mesaje: 1297
eu am facut aseara crema de branza: branza (tip feta dar nu era feta ci se numea "telemea bulgaria") pisata, amestecata cu smantana, foooarte putin ardei iute ras (trebuia sa pun mai mult) si marar. am amestecat-o si s-a facut o crema. parerea publicului: foooarte buna!

apoi: dovlecei pane la care am adaugat ardei gras verde si rosu, dar foarte putin, si marar.

iar azi: supa de rosii cu galuste: morcov, telina, radacina de patrunjel, juma de ceapa si un ardei gras mai mare-toate taiate cubulete si puse la fiert. dupa ce s-au inmuiat, am pus rosiile-eu am avut rosii+sos din conserva dar merge foarte bine cu rosii proaspete date pe razatoare. cand au fost aproape gata, am preparat galustele din cateva linguri de gris+1 ou+o lingura ulei. eu nu ma pricep la galuste: unele au iesit mai moi, altele un pic mai tari...sper sa fie buna. inca e fierbinte :D
si, la sfarsit patrunjel tocat.

;;) oricum este mega-dietetica (aviz amatorilor!)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Sep 09, 2012 10:58 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Tot la categoria retete rapide pentru oameni ocupati:

Tarte de cartofi - au extrem de putin ingrediente, ma gandesc ca pot fi imbogatite putin cu niste branza, de exemplu---dar arata foarte bine si asa

Fişiere ataşate:
tarte cartofi.jpeg
tarte cartofi.jpeg [ 18.47 KiB | Vizualizat de 1007 ori ]


Tarte de cartofi

5 cartofi mari rosii (deci nu galbeni, ca sunt prea fainosi si sfaramiciosi)
4 linguri frunze salvie
2 linguri cimbru
1 catei usturoi
1 ceapa
4 linguri ulei masline (sincer, as incerca mai bine cu unt)
sare si piper


Preparare

Preincalziti cuptorul la 200 ° C. • Curatati cartofii de coaja si taiati-i felii subtiri. • Tocati frunzele, ceapa si usturoiul. • Incingeti uleiul si caliti putin usturoiul si ceapa. • Adaugati frunzele tocate si cartofii feliati subtire si caliti cate 5 minute pe fiecare parte. • Adaugati sare si piper dupa gust. • Puneti feliutele de cartofi unele peste altele cat sa creeati 4 tarte de cartofi. • Puneti-le la cuptor pentru 30 minute.

Tip: Serve with a nice piece of fish and a green vegetable of your choice.

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Vin Sep 28, 2012 6:30 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Tocanita de gogonele (oare merge si cu gogonelele murate?) foarte usor de facut, practic se pun ingredientele toate intr-o craticioara si se pun la cuptor.

http://www.adihadean.ro/2011/09/o-manca ... -gogonele/

Reteta pe scurt:
4 gogonelele si o rosie (pentru mai mult sos), un ardei rosu si unul iute (asta e de la mine) si carne taiata in bucati, o mana de frunze de patrunjel se pun intr-o craticioara sau tigaie care se pot pune la cuptor.

Se pune apa in tigaie – pana sus- apoi tigaia se pune in cuptor si se lasa acolo 40 de minute la 180 de grade Celsius sau pe foc mic, acoperita, tot 40 de minute.
Cand a fost gata omul a pus o lingura de sos Hoisin, care nu stiu ce este (are link la el), dar eu as folosi cu incredere niste condimente de-ale noastre, dupa gust: sare, piper, usturoi, poate si o foaie de dafin, cimbru.


Fişiere ataşate:
tocanita-gogonele.jpg
tocanita-gogonele.jpg [ 33.27 KiB | Vizualizat de 999 ori ]

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Lun Oct 15, 2012 9:34 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Iul 02, 2012 3:03 pm
Mesaje: 363
Va recomand reteta de pulpe de pui cu gutui si cartofi la cuptor pentru ca se face extrem de usor si este delicioasa.

2 pulpe de pui medii
1 gutuie
1 ceapa potrivita
4-5 cartofi potriviti
Sare, delikat
30 ml de ulei
Se curata cartofii si ceapa, se spala gutuia si carnea de pui.
Se da drumul la cuptor.
Ceapa si cartofii se taie rondele, iar gutuia feliute subtiri de cel mult 1 centimetru. Pulpele pot fi condimentate deja cu putin delikat. Luam tava, asezam dedesubt cartofii, deasupra ceapa, peste care asezam pulpele si gutuile. Adaugam sare si inca putin delikat, apoi o cana de apa si, optional, cateva picaturi de vin. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptorul incalzit deja, acolo unde se lasa pentru aproximativ 40 de minute.
Se scoate tava de la cuptor, se verifica daca s-a copt carnea, se amesteca in tava, se scot pulpele deasupra. Se scoate folia de aluminiu, se gusta sosul rezultat, in caz de nevoie se mai adauga condimente , se baga din nou la cuptor. Dupa alte 10-15 minute se scoate tava si se da la racit.

Cum am mancat eu ;;)


Fişiere ataşate:
Photo0001.jpg
Photo0001.jpg [ 24.47 KiB | Vizualizat de 985 ori ]
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Lun Oct 15, 2012 9:40 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Iul 02, 2012 3:03 pm
Mesaje: 363
Si mai am o reteta pentru voi, la fel de simpla.
Ieri nu a vrut barbatul meu sa ma duca la o cofetarie in Sighisoara pentru ca a plouat toata ziua, iar la noi erau toate inchise, asa ca am facut un desert rapid si gustos.
Ingrediente:
6 mere
2 linguri de miere
o lingurita cu varf scortisoara
3 cuisoare
200 gr faina
120 gr unt
2 linguri de zahar brun

Mod de preparare:
Se taie merele cubulete si se pun la calit impreuna cu mierea si cu lingurita de scortisoara si cuisoarele. Se lasa la foc mic timp de 15 minute amestecand ocazional. Dupa ce s-au calit se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Amestecam cu mana faina, zaharul brun si untul pana se omogenizeaza, pastrand un aspect faramicios. Presaram aluatul peste mere fara sa il apasam. Zaharul cu scortisoara se imprastie peste crumble(pentru a forma o crusta crocanta). Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius timp de 20-30 minute.
Nu arata fantastic, dar este foarte buna.
Noi am mancat-o calduta pentru ca nu am mai avut rabdare, mirosea atat de bine :)
Barbatului meu i-am pus si 2 cupe de inghetata langa, eu nu am vrut sa ii stric gustul :)


Fişiere ataşate:
DSCN1958.JPG
DSCN1958.JPG [ 81.59 KiB | Vizualizat de 984 ori ]
Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron