Acum este Dum Dec 17, 2017 1:15 pm


Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Lun Oct 15, 2012 11:21 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Haha, bravo, sa sii ca nu m-am asteptat la modalitatea asta de folosire a gutuilor, desi este cea mai simpla posibil. Vreau sa incerc si eu, o sa cumpar cateva gutui.
Foarte-foarte frumos!

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Mie Oct 24, 2012 8:15 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Oct 24, 2012 7:33 pm
Mesaje: 1
Cum tin mai bine retetele de dulceata de gutui? Atunci cand gutuile sunt date pe razatoare sau cand sunt taiate cubulete marunt?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Mie Oct 24, 2012 8:20 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Mamaia si bunica intotdeauna dadeau pe razatoare gutuile pentru dulceata si au tinut intotdeauna macar 1 an - presupun ca e cel mai bine asa, pentru ca e un fruct tare si e nevoie sa patrunda bine siropul in el ca sa se tina (plus sterilizat bine prin fierbere).

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Dec 16, 2012 9:24 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Oct 19, 2012 8:28 pm
Mesaje: 402
reteta greceasca FAVA.


Fişiere ataşate:
37-2-faba-by-zafirenia.jpg
37-2-faba-by-zafirenia.jpg [ 38.6 KiB | Vizualizat de 1366 ori ]

_________________
Freak by nature or Freak by choise?
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Dec 16, 2012 9:28 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Oct 19, 2012 8:28 pm
Mesaje: 402
http://www.sintagespareas.gr/sintages/faba.html
voi face traducerea exacta (si completat cu cateva explicatii de la mine)...am pus si link-ul poate vreti sa urmariti pasii:
ingrediente
500 gr fava (linte galbena)
ulei (masline)
sare
2 cepe (de preferat de alea mov)

de pus pe deasupra (obtional):
ulei (masline)
lamaie
ceapa taiata marunt
rosii uscate de alea in ulei
capere

_________________
Freak by nature or Freak by choise?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Dec 16, 2012 9:33 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Oct 19, 2012 8:28 pm
Mesaje: 402
cum pregatim:
1.spalam fava de vreo 2-3 ori. o punem in oala cu destula apa...sa o acopere si inca pe atat.trebuie mare atentie pana incepe sa fiarba, deoarece face spuma si se umfla mult...pericol sa facem aragazul vraiste!
2.luam spuma si adaugam uleiul ceapa si sarea
3.o afinume sa fiarba o ora-o ora si jumate pana se inmoaie de tot.
4.punem tot la robot si o facem piure
5.servim cu ulei masline pe deasupra lamaie si ceapa tocata marunt, putem adauga rosii uscate sau capere.
se poate de asemenea servi si cu branza feta sau pe paine prajita.
pofta buna!
PS: am facut si eu unde a fost cazul cateva adaugiri!
uleiul de gatit la greci este in 99% din cazuri de masline!

_________________
Freak by nature or Freak by choise?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Dum Dec 16, 2012 10:46 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 03, 2011 7:14 pm
Mesaje: 1297
un fel de fasole batuta autohtona :) multumiiiim!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Lun Dec 17, 2012 3:50 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 06, 2010 6:19 pm
Mesaje: 2698
Localitate: Bucuresti
Multumesc pentru inspiratie, azi fac linte! :-BD

_________________
Legile naturii nu se schimba. Noi trebuie sa ne schimbam.

Nu suntem singuri: ne avem unii pe altii.

Anorexia si bulimia sunt boli, nu fitze, nu mofturi, nu alegeri! Aceste boli se trateaza, nu se ascund! Ajuta si tu! Fii activ, fii voluntar!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Retete utile
MesajScris: Mar Aug 27, 2013 6:50 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Mai 03, 2011 7:14 pm
Mesaje: 1297
vad ca topicul acesta someaza asa ca m-am decis sa va mai impartasesc din culinarismele Lunnei.
aseara am pregatit pentru fetele mele, vinete umplute: am cumparat o vanata maaare si am taiat-o pe lung, in doua parti egale. am scobit miezul si l-am pus de-o parte.

Chestia asta mai mult sau mai putin "de vara" poate contine enspe chestii..cam tot ce va trece prin cap; puteti sa o faceti fie doar cu legume, fie si cu carne-tocata am vazut eu prin retete. eu nu am avut carne tocata dar am pus rondele din doi carnaciori de gen cabanos.

ingrediente (cele pe care le-am folosit eu):
o vanata (af cors sau mai multe, in functie de cate portii doriti sa faceti)
ceapa
cateva ciuperci proaspete
usturoi
ardei: capia, verzi
rosii
dovlecel
busuioc (am avut la plic; cel natural inca nu a crescut suficient pt a fi cules :P si da, m-am apucat si de mini-gradinarit :)) )
branza/cascaval/parmezan

am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit intr-o lingura de ulei; apoi am adaugat ardeii taiati cubulete (am pus doua culori pt aspect: kapia si verzi), apoi cand s-au mai inmuiat, am pus ciupercile si dovlecelul; dupa ce apa lasata s-a mai dus, am adaugat rondicile de carnaciori, bucatele de miez din vanata si apoi o rosie taiata cubulete. bineinteles, sare, piper, busuioc!
l-am mai amestecat un pic pt omogenizare.
am umplut fiecare parte de vanata cu acest amestec, pus peste rondele de rosii ai am bagat la cuptor pana s-au inmuiat (si vanata si feliile de rosie). apoi am presarat branza (am avut o delicatesa de branza de oaie 100% naturala care s-a comportat asemanator cascavalului :D) si am mai lasat un pic la cuptor pana s-a inmuiat si branzica

si gaataa!! :) cica a fost buna! (cu un oarecare gust de pizza :))) )-parerea degustatorilor!

si apoi am trecut la dovlecei pane dar nu mai pun reteta ca na...n-are rost!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron