anorexie-bulimie.ro
http://anorexie-bulimie.ro/forum/

Hai sa scriem o carte
http://anorexie-bulimie.ro/forum/viewtopic.php?f=44&t=527
Pagina 1 din 5

Autor:  anaoi [ Joi Oct 24, 2013 10:58 am ]
Subiectul mesajului:  Hai sa scriem o carte

Fetelor, ce-ati zice daca am scrie o carte?

Fiecare(cine doreste) sa scrie intr-un fisier word povestea ei, apoi o incarcam aici si o putem citi cu toate, o punem downloda, printa si citi oriunde, nu doar la calculator.

Poate vom obtine fonduri, poate vom contribui chiar noi daca ne adunam mai multe si putem publica o carte cu povestile noastre, pentru ca altii sa invete, sa-i ajute.

Si chiar daca nu vom publica de-adevarat o carte, cred ca ne v-a ajuta mult sa citim povesti asemanatoare, expecriente diferite in care ne vom regasi, sa ne cunoastem intr-un singur topic, rau n-are ce sa faca...

Eu ma gandeam in felul urmator, in perioada urmatoare(o sapt., o luna, un an-fiecare cum are timp si inspiratie)sa scriem intr-un fisier de sa zicem maximum 10pagini un rezumat al vietii noastre cu problemele de alimentatie.
Ma gandeam sa incepem cu o introducere - cum a inceput si cum a avansat boala -
Apoi sa povestim lucruri ce ne-ar ajuta sau uni sau impresiona, lucruri prin care am trecut, trecem, sentimente, suferinte, momente jenante, fericite, etc... Si sa incheiem cu ceea ce am invatat, eventual cu ce tratamente urmam, sau ce facem exact in prezent pentru a ne face bine, planurile de viitor ale noastre si cum avem de gand sa reinvatam sa traim...

E doar un exemplu, o idee de-a mea, fiecare poate veni cu sugestii, idei, pareri si opinii...
As propune sa ne apucam fiecare cand vrea si poate, indiferent cat timp ne ia, iar intre timp ce noi asternem pe foaie gandurile noastre, putem pe acest topic sa venim mereu cu pareri sau opinii legat de ce sa scriem
sa ne tinem la curent, nu e nevoie de date personale, dar cred sincer ca ne-ar ajuta mult sa citim povesti ca ale noastre.

Sper ca nu m-am intins prea mult, sper sa doriti cat mai multe, astept raspunsuri, va pup.

Autor:  e-lili [ Joi Oct 24, 2013 11:58 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Uau, ce idee geniala! Eu sunt mama, experienta mea este de pe aceasta pozitie, daca ma primiti in proiect as vrea sa contribui si sper sa iasa ceva publicabil - de ce nu? Merita facut, o astfel de experienta individuala s-ar transforma intr-una colectiva si nu ar trebui sa se piarda, mai ales ca ar putea face un lucru extraordinar: ar contribui la constientizarea problemei tulburarilor de alimentatie si, direct sau indirect, ar ajuta fiecare familie/persoana care sufera de asa ceva! Nu mai spun ca si corpul medical ar deschide ochii mai bine daca ar realiza dimensiunea acestei suferinte, accentuata la noi de migratia parintilor, de criza perpetua, de schimbarile nesfarsite, de tranzitie, de..., de... Bravo, Ioana! (*)
Doamnelor, hai sa contribuim la asta, este o idee care merita un efort colectiv! Una care ar darui nu numai celui care citeste, dar si celui care scrie, sunt convinsa. :-BD Este anonim, este safe, sunteti in siguranta, de ce nu am transforma intr-un lucru pozitiv suferinta? Cine/ce ar putea sa ne impiedice?

PS: Oare avem printre noi si un editor? Cunoasteti pe cineva?

Autor:  e-lili [ Joi Oct 24, 2013 12:12 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Amazonul avea un program de publishing la bucata (nu stiu cum sa-i spun), o sa caut un link pentru detalii si il pun aici, daca mai e valabil.

Autor:  anaoi [ Joi Oct 24, 2013 12:30 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

E primit oricine doreste, eu am venit cu ideea, dar de facut nu pot singura decat o poveste-a mea- avem nevoie de cat mai multe povesti...
Asa e, poate se vor sesiza unii sau doar vor deveni mai culti si vor intelege drama noastra sau pur si simplu vom ambitiona tinerii sa nu ajunga ca noi, vom lupta impreuna
Poate scrie oricine doreste, parinti, copii, prieteni...eu de luni ma voi si apuca de povestea mea, nu stiu cat v-a dura fiindca am acces limitat la calculator, dar nu ne grabim niciunde
Ma bucur sa vad macar o persoana entuziasmata, chiar sunt optimista

Autor:  sanadmin [ Joi Oct 24, 2013 2:42 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Felicitari, Ioana, cred ca e cea mai buna idee pe care am auzit-o in ultimul timp!
Topicul asta merita mai multa vizibilitate! L-as muta la "Cum puteti ajuta" (daca aveti alta idee, sa-mi spuneti!)
Parca as contribui si eu. :-)

Autor:  e-lili [ Joi Oct 24, 2013 3:12 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Ioana, ne strangem! Mi se pare din ce in ce mai buna ideea asta! Cred ca ideea unei carti colective a unui grup de oameni uniti printr-o experienta comuna a unei tulburari de alimentatie este unica in lume - ce spuneti? Eu n-am mai auzit. Sper din toata inima sa fie un succes comercial (ce credeti? Sunt sanse?) si fiecare contributor sa aiba partea lui din profit, daca va fi sa fie unul. Si, bineinteles, sunteti mai mult decat bineveniti sa faceti donatii catre asociatie, pentru cauza centrului de tratament al tulburarilor de alimentatie in Romania. Eu si familia mea asa vom face, fara nici o ezitare. Doamne-ajuta!
Ar putea fi o privire din unghiuri diferite:
- din punctul de vedere a diverse persoane care sufera de o tulburare de alimentatie;
- din punctul de vedere al medicului (poate intra si d-na doctor in proiect)
- din punctul de vedere al familiilor (si cred ca vor participa si altii)
Ce spuneti? Cum vi se pare?

PS: Hei, o putem plasa si in magazinul virtual al asociatiei! Nu e musai sa fie pe suport de hartie, ci ca si link pentru download, o putem converti in format pentru Kindle... si, evident, daca vom fi sponsorizati de binevoitori, printam! \M/

Autor:  e-lili [ Joi Oct 24, 2013 4:47 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

NU POT SA CRED! Am primit deja un material de la cineva de pe FB. Desi nu ne grabim... se pare ca ideile abia asteapta sa fie puse pe hartie :)

Autor:  ana maria [ Joi Oct 24, 2013 5:57 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Ma bag si eu cu drag!:D

Autor:  e-lili [ Joi Oct 24, 2013 6:57 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Spor la scris tuturor!
Inceputul unui material primit deja de la cineva de pe FB: "…m-am nascut exact in familia potrivita, exact la momentul potrivit. Nu, nu a fost totul perfect, nu m-am simtit iubita in fiecare secunda a vietii mele, dar pot spune cu certitudine ca nimic nu e intamplator."
...Si eu am aceeasi senzatie.

IMPORTANT!
Doamnelor, am o propunere: pentru ca aceste materiale vor fi publicate cumva (speram noi, nu?), hai sa nu le postam totusi la vedere. Doar contributorii sa aiba acces la ele si sa poata citi ce au scris ceilalti, asa e practic si normal. Si atunci, propun ca sanadmin sa creeze special pentru acest subiect un forum "secret", privat, adica aici: viewforum.php?f=31.
Cei care contribuie vor primi parola la forumul cu materiale.
De indata ce aveti ceva gata va rog sa-i trimiteti lui sanadmin materialul pe PM (sau la mail contact@aptta.ro), in format word (cum a spus si Ioana), iar el va trimite parola pe PM sau prin replay la mail. Tot el va posta acolo, ca sa le poata citi toata lumea. Ce spuneti, e bine?
sanadmin?

Autor:  sanadmin [ Joi Oct 24, 2013 7:29 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Hai sa scriem o carte

Gata, doamnelor, am creeat forumul privat, parolat cu numele "Carte colectiva", aici: viewforum.php?f=31
Am postat primul material, voi trimite parola contributoarei si, pentru ca Ioana este initiatoarea ideii, va primi si ea parola pe PM.

Va rog deci, trimiteti materialele la mine pe PM sau la mail contact@aptta.ro, nu le postati la liber, ca sa permitem viitoarei carti sansa de a fi un proiect viabil. Eu le voi transforma in pdf-uri si el voi posta in topicul parolat, ca sa le poata citi toti contributorii.
In acel forum veti putea deschide topicuri noi, puteti comenta, etc., numai ca veti intra cu parola.
Urez tuturor inspiratie! @};-

Pagina 1 din 5 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/