Calculator al numarului de calorii consumate zilnic

 

Acest calculator metabolic este foarte precis si poate fi un instrument util pentru a estima necesarul de calorii de care ai nevoie pentru a-ti echilibra balanta energetica, in functie de activitatile efectuate. Calculeaza rata metabolismului bazal (in repaus) si totalul energiei cheltuite in calorii si kilojuli. Daca vei manca mai putin decat acest estimat de calorii, vei pierde in greutate.

 • ATENTIE! Acest calculator ofera informatii asupra necesarului energetic intr-o viata normala, la o greutate corporala normala, eventual DUPA recuperarea dintr-o boala de alimentatie.
 • NU ESTE POTRIVIT pentru cineva care sufera inca de o boala de alimentatie de tip restrictiv (anorexie, bulimie, ortorexie, binge eating, EDNOS, anorexie atletica)!

Instructiuni:

 1. Foloseste punctele rosii de pe discuri ca pe acele unui ceasornic, ca sa introduci timpul petrecut in diferite activitati de-a lungul unei zile obisnuite (24 de ore).
 2. Ca sa misti punctul rosu de pe fiecare disc tine apasat mousul deasupra lui si il "rotesti" pe cadran pana cand obtii cifra dorita. Uneori e nevoie sa "rotesti" punctul de mai multe ori pe disc pana la valoarea necesara.
 3. Timpul ramas nealocat este presupus a fi folosit in repaus (de aceea ultimul cadran nu are punctul rosu, deci nu poate fi modificat manual, ci se modifica automat).
 4. Seteaza sistemul de masura pe "metric".
 5. Pe ecranul de deasupra cadranelor vei citi:
  • pe primul rand - numarul de calorii de care are nevoie corpul tau ca sa functioneze in repaus (ca sa-si intretina functiile vitale);
  • pe randul al 2-lea - numarul de calorii necesar pentru a-ti sustine activitatea zilnica = numarul de calorii pe care trebuie sa ti-l asiguri din mancare.

Acest calculator a fost dezvoltat de www.health-calc.com

 

Contact

 


Fa si tu parte din Grupul de Suport virtual:
Afla adevarul: dieta sanatoasa versus dieta nesanatoasa.