Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Intalniri de grup

Intalniri de grup - Grupul de suport intalneste persoanele doritoare sa afle mai multe

Intalnirile de grup sunt un proiect APTTA extrem de important, unul dintre primele desfasurate de Grupul de Suport inca dinainte de infiintarea asociatiei, din 2010, prin care cei care doresc sa stie mai multe despre tulburarile de alimentatie si despre tratarea lor se pot intalni cu persoane care fac deja tratament si cu persoane din Grupul de Suport.

In felul acesta persoanele afectate de o tulburare de alimentatie si care nu s-au decis in legatura cu un posibil tratament, pot primi incurajari, informatii si sfaturi care sa-i ajute sa ia o decizie, sau rudele si prietenii se pot informa direct in legatura cu cei dragi. Intalnirile publice au loc in general anuntat (in forum, la sectiunea Intalniri ale grupului de suport si prin retelele sociale - Facebook, Twitter).

 

Intalniri ale Grupului de suport in tratamentul pentru anorexie si bulimie

Intalnirile de grup au inceput cu (si sunt de multe ori si acum) o simpla invitatie la cafea, in locurile preferate propuse de unul dintre noi si "negociate" in discutii pe forum. Intalnirile la cafea sunt intotdeauna placute, chiar vesele, insotite de "ce bine-mi pare sa va cunosc!".

Alte intalniri au loc la spitalul Obregia, pavilionul 5, sectia de copii, unde ne intalnim cu familii ale copiilor internati recent (parinti cu parinti si copii cu copii). Chiar daca uneori se plange putin si in aer plutesc emotii intense, intalnirile reusesc sa creeze legaturi si sa permita schimbul de informatii atat de utile pentru cei de fata: cum decurge recuperarea, la ce ne putem astepta, e usor sau greu?, e posibil?, cand o sa fie mai bine?... si altele, si altele. Atat schimbul de experienta, cat si sentimentul de legatura si de suport sunt extrem de necesare si binefacatoare.

Intalnire de grup

Programe APTTA:

Contribuie si tu:

Afla adevarul: dieta sanatoasa versus dieta nesanatoasa.

Despre tulburarile de alimentatie:

Despre tratament si recuperare:

Instrumente:

Utile:

Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

  • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru