Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Psihoterapie de grup

Psihoterapie de grup ca parte din tratamentul pentru anorexie si bulimie

Tratamentul bolilor de alimentatie - anorexie/ bulimie/ EDNOS- include componente medicale, nutritioniste, psihoterapice, comportamentale si farmacologice, deci e unul complex si ideal ar fi sa fie integrat, coordonat, pentru sanse cat mai bune pe termen lung.

Aceste sedinte de psihoterapie de grup au loc regulat, saptamanal si sunt anuntate (in forum, la sectiunea Intalniri ale grupului de suport) - adresa centrului de psihoterapie o gasiti la sectiunea Contacte. Persoanele care doresc sa intre in grupul de psihoterapie este nevoie sa participe mai intai la o evaluare obligatorie a starii lor de sanatate, care va determina de altfel si recomandarea catre terapia de grup sau catre cea individuala - dupa caz si, evident, in functie si de optiunile personale.

Grupurile de psihoterapie au loc sub coordonarea d-nei Corina Ciobanu - Medic primar neuropsihiatrie infantila, specializarea Psihiatrie Pediatrica, Doctor in Stiinte Medicale, Psihoterapeut - terapie adleriana.

..."Am ales anorexia mentalã la adolescent ca temã a tezei mele de doctorat deoarece este o afectiune întîlnitã tot mai frecvent la tinerele fete dornice sã se afirme si sã se impunã prin imagine, într-o societate ce promoveazã ca ideal al frumusetii feminine silueta - un corp fara acele forme rubensiene atît de apreciate cu un timp în urmã.
Anorexia mentalã este în momentul de fata o problemã ce preocupã nu numai lumea medicalã, ci intreaga societate civilã, recunoscindu-i-se deznodamintul fatal în lipsa tratamentului. Dat fiind faptul ca sunt foarte multe opinii care sustin factorul cultural în etiologia anorexiei mentale, iar adolescentii reprezinta segmentul din populatie cel mai receptiv la “ce este la moda” am considerat interesant si benefic studiul acestei afectiuni la adolescentii din Romania - cu specificul unei tari în tranzitie, identificarea factorilor etiologici si protectivi, in incercarea de a raspunde la intrebarea pe care în mod constant mi-am pus-o cind am fost în fata unui diagnostic de anorexie mentala: este ea o boala de sine-statatoare, sau este un sindrom intr-o afectiune?"

Programe APTTA:

Contribuie si tu:

Afla adevarul: dieta sanatoasa versus dieta nesanatoasa.

Despre tulburarile de alimentatie:

Despre tratament si recuperare:

Instrumente:

Utile:

Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

  • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru