Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Calculator necesar energetic

Acest calculator metabolic este foarte precis si poate fi un instrument util pentru a estima necesarul de calorii de care ai nevoie pentru a-ti echilibra balanta energetica, in functie de activitatile efectuate. Calculeaza rata metabolismului bazal (in repaus) si totalul energiei cheltuite in calorii si kilojuli. Daca vei manca mai putin decat acest estimat de calorii, vei pierde in greutate.

 • ATENTIE! Acest calculator ofera informatii asupra necesarului energetic intr-o viata normala, la o greutate corporala normala, eventual DUPA recuperarea dintr-o boala de alimentatie.
 • NU ESTE POTRIVIT pentru cineva care sufera inca de o boala de alimentatie de tip restrictiv (anorexie, bulimie, ortorexie, binge eating, EDNOS, anorexie atletica)!

Instructiuni:

 1. Alege sexul tau (femeie/barbat) din butonul corespunzator.
 2. Seteaza sistemul de masura pe "metric".
 3. Foloseste punctele rosii de pe discuri ca pe acele unui ceasornic, ca sa introduci varsta, greutatea, inaltimea si timpul petrecut in diferite activitati de-a lungul unei zile obisnuite (24 de ore).
 4. Ca sa misti punctul rosu de pe fiecare disc tine apasat mousul deasupra lui si il "rotesti" pe cadran pana cand obtii cifra dorita. Uneori e nevoie sa "rotesti" punctul de mai multe ori pe disc pana la valoarea necesara.
 5. Timpul ramas nealocat este presupus a fi folosit in repaus (de aceea ultimul cadran nu are punctul rosu, deci nu poate fi modificat manual, ci se modifica automat).
 6. Pe ecranul de deasupra cadranelor vei citi:
  • pe primul rand - numarul de calorii de care are nevoie corpul tau ca sa functioneze in repaus (ca sa-si intretina functiile vitale);
  • pe randul al 2-lea - numarul de calorii necesar pentru a-ti sustine activitatea zilnica = numarul de calorii pe care trebuie sa ti-l asiguri din mancare.

Programe APTTA:

Contribuie si tu:

Afla adevarul: dieta sanatoasa versus dieta nesanatoasa.

Despre tulburarile de alimentatie:

Despre tratament si recuperare:

Instrumente:

Utile:

Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

 • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru