Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Ce poti face:

  • Accepta ca suferinta ta este o boala: ANOREXIA / BULIMIA / EDNOS sunt boli tratabile, nu sunt alegeri, nu sunt capricii! Incepe prin a face un test simplu!
  • Cere ajutor specializat pentru tratamentul bolii tale de alimentatie! Ia legatura cu Grupul de Suport si Grupurile de Psihoterapie - sunt primii pasi in vindecare.
  • Invata despre tine si relatiile tale cu lumea exterioara. Terapia este un proces de invatare, de re-echilibrare si de re-deschidere catre viata.

Nu ai ajuns aici din intamplare.

Ai, fara indoiala, intrebari si dileme care te-au adus aici pentru ca, desi te stradui din greu de mai mult timp, nu pari sa fi gasit un raspuns decisiv, sau o solutie. Si din cauza asta viata ta pare sa se roteasca intr-un cerc vicios, din ce in ce mai repede si din ce in ce mai haotic, desi te stradui atat de mult... Iar raspunsul aparent, odata gasit, pare sa fuga, sa scape...

Asa ca hai sa o luam de la capat: care era intrebarea?

Intrebarea pe care am auzit-o cel mai des a fost: sunt suficient de slaba? Sau: cum sa mai slabesc? Sau pur si simplu: Vreau sa slabesc! Asa, categoric si imperativ.

Hai sa reflectam putin: incercarile de a obtine raspunsuri la intrebarile de mai sus nu par sa fi dat rezultate, de atatea si atatea ori. Si atunci, poate ca ar trebui sa schimbam intrebarea ... Hai sa o reformulam, sau sa mergem mai in adancime si sa o cautam mai atent.

Hai sa gasim intrebarea potrivita la intalnirile noastre de grup! Poate descoperim ca e legata de altceva, nu de greutate.

Geri Halliwell (Spice Girls): "Pot sa spun deschis, din proprie experienta, ca lupta cu o boala de alimentatie te poate dobora. Nu trebuie sa te rusinezi, vei fi uimit ce diferenta va insemna pentru tot restul vietii tale sa vorbesti cu cineva in care ai incredere despre asta. Sunt o gramada de oameni care vor sa te ajute - si chiar nu poti sa lupti de unul singur. Poate sa fie o decizie grea - sa vorbesti cu oamenii si sa cauti ajutor - dar crede-ma ca nu se compara cu greutatea de a duce totul singur."

Legaturi rapide:

Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie

Programe APTTA:

Contribuie si tu:

Afla adevarul: dieta sanatoasa versus dieta nesanatoasa.

Despre tulburarile de alimentatie:

Despre tratament si recuperare:

Instrumente:

Utile:

Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

  • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru